PROJECTEN

Projecten school

Schoolproject Indonesië

Stichting Ikra Foundation helpt kansarme en weeskinderen in Indonesië aan kwalitatief onderwijs en gezonde voeding zodat ze perspectief hebben op een goed leven.  

Onderwijs speelt een grote rol in de ontwikkeling en toekomst van een land. Een probleem waarmee het onderwijs in Indonesië wordt geconfronteerd is de ongelijke onderwijskwaliteit en onvoldoende gezonde voedingsinname van kinderen. Hierbij gaat het met name om kinderen uit arme gezinnen en weeskinderen die in afgelegen gebieden en overvolle stedelijke nederzettingen wonen.

Voor maar € 12,- per maand kunt u een leerling volledig financieren. Met uw donaties worden de volgende kosten van een kind betaald:

- Lesmateriaal
- Pen/Potlood
- Boeken en schriften
- Gezonde voedsel- en drankpakketten
- Onkosten

Stuur een e-mail naar info@ikrafoundation.nl voor meer informatie.

Veel gestelde vragen

Door 12 euro per maand te doneren zorgt u ervoor dat een kind naar school kan gaan.

Uw donatie wordt volledig gebruikt voor het project in Indonesië. Donateurs krijgen per kwartaal een rapportage met foto’s.

Schoolproject Montenegro

Stichting Ikra Foundation zet zich in voor de educatie van (wees)kinderen in Montenegro.

Na honderd jaar wachten heeft Montenegro een onderwijsinstelling (Madrasa) gekregen waar kinderen wetenschappelijke en morele waarden leren. Een Madrasa zoals de Fatih Mehmed Madrasa was voor het laatst actief in 1912 tijdens het Ottomaanse rijk. Precies 100 jaar later in 2012 zijn er weer studenten afgestudeerd. De noodzaak van een Madrasa voor moslims in Montenegro is essentieel. Zonder deze Madrasa is er geen gewenste ontwikkeling van (islamitisch) onderwijs. Daarnaast geeft de overheid van Montenegro geen structurele financiële steun aan islamitische instellingen. Daarom is de Madrasa en zijn studenten afhankelijk van uw steun!

Met uw donaties worden de volgende kosten betaald:

- Inschrijving Madrasa: € 100,- per jaar
- Accommodatie + 3 maaltijden per dag: € 160,- per jaar

Totale jaarlijkse kosten per student: € 260,-

Een vrijwillige bijdrage kunt u onder vermelding van 'Schoolproject Montenegro' storten op rekening:
NL45 BUNQ 2045 1762 58
t.n.v. Stichting Ikra Foundation

Veel gestelde vragen

  1. Door een zelfgekozen bedrag te doneren.
  2. Volledige sponsoring van 260 euro. Hiermee sponsort u een leerling voor een heel jaar.

Uw donatie wordt volledig gebruikt voor het project in Montenegro. We delen de voortgang van het project op onze website en via de social mediakanalen.

Schoolproject Bosnië en Herzegovina 

Stichting Ikra Foundation helpt Bosnische kinderen aan schoolboeken. Hierbij hebben we uw hulp hard nodig! 

De start van het nieuwe schooljaar is voor veel kinderen en hun ouders een uitdaging vanwege de hoge kosten. Naast de uitgaven voor kleding, schoenen en schoolbenodigdheden moeten ouders veel betalen voor schoolboeken. Steun van de overheid is er nauwelijks. Ouder met schoolgaande kinderen staan er in de praktijk alleen voor. In sommige gevallen kunnen ouders tweedehands boeken vinden om de kosten te drukken, al lukt dat niet als er veranderingen zijn in de boekenlijsten. Dit alles heeft helaas gevolgen voor de kinderen. Het kan weken duren voordat ouders de boeken hebben aangeschaft. In de tussentijd lenen de kinderen boeken van andere kinderen, kopiëren ze stukken uit het boek of schrijven ze de inhoud over in de pauzes. 

Veel ouders in Bosnië leven in armoede en kunnen de schoolboeken van hun kinderen niet betalen. Met uw donatie zorgt u ervoor dat deze kinderen schoolboeken krijgen. 100% van uw donatie gaat naar dit doel. De schoolboeken die op deze manier worden gekocht blijven eigendom van de school. Op die manier kunnen de boeken het schooljaar daarop weer gebruikt worden.

Met uw donatie zorgt u ervoor dat deze kinderen schoolboeken krijgen!

Een vrijwillige bijdrage kunt u onder vermelding van 'Schoolproject Bosnië' storten op rekening:
NL45 BUNQ 2047 1987 39
t.n.v. Stichting Ikra Foundation 

Veel gestelde vragen

Door een bedrag naar keuze te doneren voor schoolboeken in Bosnië en Herzegovina.

Uw donatie wordt volledig gebruikt voor het onderwijsproject. Stichting Ikra Foundation werkt samen met Charity: Bosnian Kids en deelt de voortgang van het project op de website en via de social mediakanalen.

Projecten

t3

Water is leven! Doneer en help mensen aan leven.

2

Ieder kind heeft recht op onderwijs.

boy-playing-football-4560042_1920

Help de weeskinderen.